hvad er en orientalsk Tansu kabinet ?

hvad er en orientalsk Tansu kabinet ?Tansu frysere hagl fra oldtidens Japan . Designet til portabilitet, disse mange skuffemoduler afholdt alt fra medicin til en brud 's brudeudstyr . Indviklede metal hardware pryder hvert stykke og hemmelige skuffer var bygget ind i nogle af disse fine træ kabinetter . Reproduktion kister kan findes i dag i mange prisklasser sammen med originalerne , går så langt tilbage som i slutningen af 1600-tallet

Tansu Defineret

Tansu frysere er fritstående , mobil opbevaring kommoder med flere skuffer og rum . De er kendetegnet ved disse mange skuffer , fine trækonstruktion og uddybe messing og jern hardware . Den konfiguration og sammensætning afslører dens historie , dens anvendelse , hvor det blev bygget og status og rigdom af sin ejer . Traditionelle Tansu frysere omfatter købmænd « kister , hav kister , te ceremoni kister , sværd kister , røgelse forberedelse kister , medicinkister , brude kister og regnskabsmæssige kister . Store Tansu blev brugt til at holde kimonoer .

Historie

Tansu kabinetter og kister er unikke til Japan , selv om andre asiatiske lande har tilpasset og kopieret den traditionelle stil . Oprindeligt en folk-kunst tradition , design kombinerer færdigheder i en woodworker , lak kunstner og en ironsmith . Den tidligste historisk reference til ordet " Tansu " blev fastsat i Edo-perioden , fra 1688 til 1703 , og forblev populær gennem Meiji æra , som sluttede i 1912 .

sammensætninger

Tansu frysere skal være mobil , derfor ikke alle de små skuffer kabinet kan tages i betragtning, medmindre de kan stå på deres egen og let flyttes . Trappe kister er almindeligt set i en række størrelser . Nogle er store nok til at klatre til en anden etage , men kan skilles ad . Trin-formede sektioner er ikke udnyttet som fritstående enheder , men den rektangulære centrale kabinettet er og kan kaldes en tansu. Secret og låst skuffer er ikke ualmindelige .

Motiver og Hardware

Tansu kabinetter har funktionelle og dekorative beslag , skuffe trækker , låse plader og applikationer . Dyre-og natur motiver af jern eller messing blev anvendt til den udvendige til at betyde beundringsværdige kvaliteter , såsom troskab , integritet eller udholdenhed . For eksempel symboliserer kraner holdbarhed og skønhed , mens restitutionsevne er skildret som den stadig bøje bambus . Skildpadder , sommerfugle , blomstrende blomme , vedbend , pæon , kaniner og tigre er andre traditionelle japanske billeder almindeligt anvendt.

Indsamling Antique Tansu Skabe

At blive bekendt med historien om japanske møbler fra Edo-perioden frem er det første skridt i at kunne skelne en antik fra en reproduktion . Det er udvælgelsen af skoven , metoder til snedkeri og kvaliteten af det metal detaljer , der angiver, at det omtrentlige dato , oprindelse og værdi . I det centrale og sydlige Japan blev metalbeslagene barske og enkle , mens de er på kyster og i nord var de udarbejde og dekoreret med dyre -og natur motiver , som fordeler sig over hele ydersiden af arb .

Reproduktioner kan findes på fine møbler butikker , antikviteter og samleobjekter butikker og online .

Anden Artikel

 • hvordan man kan forbedre en lille trappe
 • spisestue stol jernbane ideer
 • strand sommerhus udsmykning idéer
 • traditionel kolonistil udsmykning
 • køkken bordplade ideer
 • hvordan man kan male en to -etagers rum
 • hvordan man kan dekorere et soveværelse land - stil
 • magnetisk maling ideer
 • varme soveværelse maling farver
 • ideer til at skjule en vaskerum
 •