Fakta om lysstofrør

Fakta om lysstofrørFluorescerende pærer er nogle af de mest effektive og miljøvenlige pærer til rådighed . De er kendt for at bruge omkring 20 til 40 procent mindre strøm sammenlignet med standard glødepærer og holder op til 10 gange længere . Deres kompakte stil og effektivitet gør lysstofrør ideel til inventar i hjemmet , kontorer, og endda gadebelysning

Historie

Folk har en tendens til at tænke på lys , pærer og elektriske lamper som opfindelsen af Thomas Edison med sin glødepærer . Men , opfandt Ed Hammer , en ingeniør for General Electric ( GE ) Compact Fluorescent Lamp ( CFL ) i 1976 . GE kontaktpersoner lide idéen , men den kommercielle produktion krævede nye produktionsfaciliteter , som på det tidspunkt ville have kostet GE 25 millioner dollars , der fører dem til at betragte det som økonomisk ikke rentabelt at producere. Udformningen blev til sidst lækket og produceret af mange andre før GE kunne indlede en licensprogram

Fordele

Fluorescerende pærer er omkring 66 procent billigere end almindelige glødelamper muligheder , men samtidig give den samme mængde lysstyrke . disse lette pærer holder længere med en gennemsnitlig levetid på seks gange , at en glødelampe pære . Yderligere, at de ikke udleder ekstra varme som fælles med glødepærer , og dermed reducere frygt for afbrænding og andre elektriske fejl .

Ulemper

Den primære ulempe ved fluorescerende lys er , at den oprindelige omkostninger kan være op til tre gange i forhold til andre typer pærer . Lysstofrør er kendt for at flimre mærkbart , hvilket kan vise sig distraherende for nogle brugere . Det er også væsentligt mindre attraktivt , især da de kun udsender hvidt lys , hvilket også betyder, at de ikke kan bruges til stemningsbelysning .

Statistik

Ifølge Energy Information Administration ( EIA ) , 9 procent af beboelses- el anvendes til belysning formål. Den gennemsnitlige månedlige udgift for elektricitet af plejehjem i USA er omkring $ 100, ni procent på $ 100 er $ 9, hvilket betyder, den gennemsnitlige amerikanske husholdning bruger i gennemsnit 108 dollars om el til belysning . Kompakt kun forbruge et gennemsnit på 25 procent af den elektricitet, når der sammenlignes med glødepærer , så de amerikanske husholdninger potentielle besparelser på op til 81 dollars om året ved hjælp af fluorescerende lys valgmuligheder .

Forholdsregler

Fordelene ved at købe lysstofrør kan nævnes, at de reducerer den samlede kviksølv emission til luften . Men alle lysstofrør indeholder små mængder af kviksølv, som er meget giftigt ved kontakt . Over 20 procent af boliger i USA gøre brug af sparepærer , og de udgør en større sundhedsrisiko , hvis de ikke bortskaffes på korrekt vis. Kviksølv er et tungmetal og således ikke bryder ned til et uskadeligt stof , der kan præsentere symptomer, herunder hovedpine , hukommelsestab , rystelser og andre mere alvorlige sygdomme i nervesystemet .

Anden Artikel

 • hvordan du tilføjer et skab til et soveværelse
 • moderne væg maling farver
 • baby børnehave vægfarver
 • hvordan man kan lægge mosaikflisegulv direkte på våd cement
 • hvordan man kan dekorere en split -level hjem
 • hvordan man kan dekorere gamle møbler
 • hvordan man kan måle skydedøre
 • ideer til børn soveværelse møbler
 • hjørne maleværktøjer
 • hvordan man kan male mdf fodpaneler
 •