kompaktlysstofrør pærer vs glødelamper

kompaktlysstofrør pærer vs glødelamperForskellige typer af lyspærer har forskellige typer af fordele . Nogle er mere energieffektive , nogle holder længere , og nogle har en større farvegengivelse . To af de mest populære typer af hjem belysning er kompakt fluorescerende lys pærer og glødepærer . Selv om glødepærer har en historie , der strækker sig over mere end 100 år , moderne kompakt lysstofrør hurtigt vinder i popularitet på grund af de fordele, de tilbyder

Sådan fungerer

Glødepærer arbejde uden en ballast . En elektrisk strøm passerer ind i pæren og lys en wolfram kerne . Kompakt lysstofrør ( CFL ) , på den anden side er en modificeret udgave af fluorescerende lys . De har en gasfyldte rør , samt en ballast , der regulerer den elektriske strøm. Elektricitet strømmer fra den ballast og gør gassen i røret glød med UV lys . Dette bevirker, at hvide fosfor inde i slangen til at udsende synligt lys .

Historie

elpærer har en historie , der strækker sig over næsten 200 år , sammenlignet med lysstofrør , som kun har eksisteret siden sidste halvdel af det 20. århundrede . Glødepærer blev først opfundet i 1820 og brugte en kulfiber glødetråd , der ikke længe . Men i 1879 , opfandt Thomas Edison en version , der brugte en wolfram glødetråd-den type af filamenter , der stadig bruges i dag-der havde en levetid på mere end 1. 000 timers

Operating Time

Glødepærer normalt kun opererer for 750 til 2. 000 timer-selv om der er specielle modificerede versioner , der kan vare op til 4. 000 timer. Kompakt kan vare for 6. 000 til 15. 000 timer-hvilket gør dem meget mere omkostningseffektiv .

Energieffektivitet

sparepærer er også meget mere energieffektive end glødepærer . Glødepærer affald omkring 80 procent af deres energiforbrug til varme , i stedet for belysning . Kompakt brug forkoblinger-der bidrager til at regulere elektrisk strøm til lyset-som er et af de funktioner, der hjælper sparepærer til at blive mere energieffektive . Selv om CFL er mere energieffektive , som i 2010 , de udgør mindre end 10 procent af verdens belysning , og standard glødepærer udgør 85 procent .

Omkostninger

Selvom glødepærer er billigere at købe-normalt koster tre til 10 gange mindre end kompakt lysstofrør-de kan stadig være dyrere at drive . Fordi CFL har en levetid , der kan være seks til 15 gange større end standard glødepærer , vil omkostningerne til vedligeholdelse glødepærer til sidst overhale den, CFL .

Anden Artikel

 • enkle hjem forbedring ideer
 • ideer til børn soveværelse møbler
 • ideer til mænds gardiner
 • ideer til væg maling i en børneværelset
 • design ideer til at ændre en rød mursten pejs væg
 • vinkelliste farver
 • hvordan man får det italienske indretning look
 • moderne badeværelse maling farver
 • hvordan man kan male en stål indgangsdør til at simulere træ
 • hvordan man kan male mdf fodpaneler
 •