hvordan er persiske tæpper knyttede ?

hvordan er persiske tæpper knyttede ?Alle autentisk persiske tæpper er håndknyttet i hånden , en færdighed passeret ned fra en generation til den næste i Iran . Den handknotting gør tæpper mere værdifulde og holdbare end maskinfremstillede tæpper , men det er en tidskrævende og indviklet opgave . En enkelt tæppe ofte tager en person op til et år at realisere . Prøve kategorier af persiske tæpper omfatter Kerman , Kashan , Shiraz og Tabriz

mellemlinerne og bindeskud

Når handknotting et tæppe , der er knuder bundet af looping garn rundt mellemlinerne . Mellemlinerne er normalt lavet af bomuld , er lodrette, parallelle strygere kører op og ned på længden af tæppet . Den bindeskud , på den anden side er horisontale strenge løber tværs over bredden af tæppet , over og under kæde strygere og mellem rækkerne af knob . Bindeskud holder knob på plads og tilføje styrke og holdbarhed til tæppet

Knude Typer

To typer hånd- bundne knuder er almindelige i persiske tæpper . Senneh og Ghiordes . Senneh knuder , også kaldet asymmetrisk , persisk eller dobbelt knob , producerer en finere vævning og bruges normalt til krum mønstre . Ghiordes knuder , også kendt som symmetriske , enkelt eller tyrkisk knob , er almindeligt brugt på geometriske mønstre .

Senneh Knot

For at gøre Senneh ( asymmetrisk ) knude , er garn vikles omkring kun én kæde streng og derefter loopes bag den nærliggende warp Strand . De to ender er delt af en warp . Denne teknik efterlader kun en løkke eller bump synligt på tværs af trenden på bagsiden af tæppet .

Ghiordes Knot

Når du laver en Ghiordes ( symmetrisk ) knude , er garnet hen over to tilstødende warp tråde . Hver ende af en garn er så pakket ind bag en kæde Strand og bragt op til overfladen mellem de to mellemlinerne . Begge ender dukker op i det samme sted . Enderne er skåret i form af lur eller bunke tæppet .

Garn

persiske tæppe væverne bruge en to-lags eller single-streng garn til deres knob . Garn kan være lavet af bomuld , silke eller uld . En håndknyttede tæppe kan identificeres ved at vippe den over . Hvis den har det samme farverigt design på forside og bagside, er det knyttet i hånden . En høj knude tæthed , eller antallet af knuder per kvadrattomme , er en indikator for kvalitet i håndknyttede tæpper .

Anden Artikel

 • Hvad kan jeg sætte på en stor terrasse vindue ?
 • hvordan man kan dekorere en lille drengs soveværelse
 • hvordan man kan dekorere vin værelser
 • ideer til vinduet toppers
 • DIY lydisolering et værelse
 • hvordan man bruger hegn plet på konkrete
 • hvordan man kan male en veranda loft blå
 • hvordan man får frysere på en ujævn væg
 • art deco hus : hvordan man kan afgøre den korrekte farver
 • udendørs om vinteren udsmykning idéer
 •