hvor var persienner opfundet ?

hvor var persienner opfundet ?Selv om folk skulle tro , at dømme ud fra navnet , at persienner blev opfundet i Venedig , har tidligere versioner af dem er kendt for at eksistere i andre dele af verden i tusinder af år . Ikke desto mindre er sådanne vindue tilbehør kendt for deres funktionelle værdi

Design

persienner består af horisontale lameller sammen af trådede snoretræk , der enten kan samle alle lamellerne i toppen af vinduet , eller blot lade dem løs til at dække det helt . At manipulere blinds , når der dækker vinduet , er der en ultra-tynd cylindrisk metal eller plastic brik, der enten kan dreje lamellerne bliver parallelt med vindueskarmen , eller slå dem flade mod hinanden . Persienner er som regel lavet af vinyl eller metal .

Tidlig Origins

Baggrunden for persienner går tilbage til oldtiden . Den tidlige egyptere vedlagte siv i kolonner og hang dem over deres vinduer , og de kinesiske brugt bambus på en lignende måde . Til sidst , så vinduet tilbehør var i vid udstrækning i Mellem-og Fjernøsten .

" persienner "

persienner Navnet stammer fra de handlende fra den italienske by Venedig , der bragte ideen til Europa fra Persien . Den franske , til ære for tilbehøret hjemsted , kaldet vinduet tilbehøret " Les Persienes . " Dag , selv om et par persienner er lavet af træ , de fleste gange disse blinds er benævnt træpersienner eller bambus rullegardiner .

Vækst af Popularitet

John Webster begyndte den kommercielle udnyttelse og appel af persienner i 1767 reklamering dem , og kolleger londoner Edward Beran patenteret dem i 1769 . Selv forud , St. Peter 's Church i Philadelphia , iførte dem i 1761 . Persienner begyndte at dukke op i illustrationer , som den, de Independence Hall i Philadelphia på tidspunktet for underskrivelsen af Uafhængighedserklæringen og JL Gerome Ferris maleri med titlen " The Besøg af Paul Jones til forfatningsdomstolen konventionen " (1787 ) . Andre bemærkelsesværdige anvendelser af persienner er i Rockefeller Center 's Radio City Building og Empire State Building , både i New York . Fra slutningen af det 19. århundrede gennem det 20. århundrede , voksede anvendelsen af persienner , som de blev vedtaget i kontorbygninger over hele verden .

Appeal Funktion

Persienner er en teknisk forbedring i forhold til den klud skygger systemer , der tidligere havde været i brug , især fordi de er mere effektive til at regulere lys og luft . Med dem, kan du flytte lamellerne til toppen for at vise vinduet se eller lade dem dække vinduet for optimal beskyttelse af privatlivets fred . Også , du kan vinkel dem til at tillade lys ( og luft , mens vinduerne åbne) og samtidig opretholde en vis grad af privatlivets fred, eller slå dem flade til helt blokere lys udefra .

Anden Artikel

 • hvordan man designer en romersk bad
 • hvordan man kan erstatte gamle træpaneler med sheetrock
 • hvordan man kan vælge farve på lysstofrør
 • farvning og efterbehandling eg
 • hvordan man kan skabe en mur af billeder
 • hvordan man kan dekorere en lejlighed uden at få smidt ud
 • hvordan man kan hænge en parabol tørrestativ over vasken
 • hvordan man kan hænge sheers fra rosetter
 • hvordan man kan holde forhængsringe fra fangst
 • hvordan man laver et glas springvand
 •