arkivering egenskaber plexiglas

arkivering egenskaber plexiglasplexiglas er et varemærke navn for klar akryl dug . Det er i det væsentlige , gennemsigtig plastik, der ofte er stedet for glas , da det er lettere og mere slagfast . Akryl dug bruges i en række forskellige måder i en arkiveringsformål indstillingen ved museer og kunstgallerier til udstilling og beskyttelse af kunst , artefakter og dokumenter . Det er også forholdsvis nemt at skære til, bøje og form til en lang række formål .

Archival Kvaliteter

Brug af materiale i en arkiveringsformål indstilling kræver , at det er et inert stof , der ikke vil skade nogen kunst , dokumenter eller artefakter den er i kontakt med . Akryl plader har vist sig at være en sikker materiale, der ikke off-gas eller efterlade rester på dokumenter eller genstande . Efter flere årtiers brug , anbefales det til arkiveringsformål ( med visse begrænsninger ) . Fordi det kan bære en statisk beregning , og dermed forårsager dokumenter at holde sig til det , er det ikke anbefales, da ruder til indramning kultegninger eller andre illustrationer med en overflade , der let kan slibes væk .

UV -filtrering

Den arkivering kvaliteten af klar akryl plader kan forbedres ved hjælp af UV filtreret materiale . Ultraviolet ( UV ) stråling fra sollys eller fluorescerende lys er til skade for artefakter og arkivmateriale . National Park Service anbefaler brug af UV- filtreret dug siden filtre op til 98 % af skadelig stråling .

Fordele

Akryl Folie har nogle fordele i forhold til glas . Det er lettere , nemmere at manipulere og meget sværere at bryde . Enten akryl plader eller hærdet glas anbefales for at gøre udstillingen sager på grund af faren for brud af regelmæssige glas , der kunne skade kunst , artefakter og mennesker .

Ulemper

Akryl dug har nogle ulemper . Det ridser lettere end glas og er tilbøjelig til at " dug " , hvis uretmæssigt plejes . Acrylplader også bære en statisk beregning , som kan være skadelige for nogle former for kunst .

opskaering og formgivning

evne til akryl plader , der skal formes , skæres og bøjet gør det alsidigt i en arkiverings -eller museum indstilling . Men da det let bliver ridset , er det vigtigt at manipulere materiale på en sådan måde at minimere risikoen for ridser . Plexiglas kommer ofte med papir fast til begge sider , og dette papir skal stå på , mens der skæres . Der er kommercielt tilgængelige kits til reparation ridser . Dog bør en konservator konsulteres for at afgøre , om et kommercielt produkt er archivally sikkert .

Vedligeholdelse og rengøring

Pasning og rengøring af akryl dug er nemt . En " plexiglas " renere bør bruges til at forhindre " dug " og undgå at skabe en statisk ladning . Også , da det er et blødere materiale end glas , bør der udvises forsigtighed ved håndtering for at undgå ridser .

Anden Artikel

 • hvordan man kan hænge sorte lysestager
 • hvordan man gør en espresso finish på møbler
 • ideer til efteråret boligtekstiler
 • hvordan man kan decoupage en kommode
 • hvordan man laver en æbletærte stearinlys
 • hvordan man kan hænge et vægmaleri på et køkken backsplash
 • hvordan man kan hænge 4x10 billedrammer
 • problemer med drivlinjen lamper
 • fordelene af bærbare lamper
 • finish trim tømrerarbejde ideer
 •